Synchrone overname: generatoren verbinden voor naadloze stroomoverdracht

Hier vertellen wij graag over een van de mogelijkheden van Netopvang.nl
een van de mogelijk heden zijn.

Synchrone overname: generatoren verbinden voor naadloze stroomoverdracht

In kritieke situaties waarin een ononderbroken stroomvoorziening cruciaal is, zorgt een synchroon overnamesysteem voor een naadloze stroomoverdracht bij het schakelen tussen het elektriciteitsnet en back-upgeneratoren.

Deze geavanceerde technologie elimineert het risico op stroomonderbrekingen tijdens noodsituaties, onderhoudswerkzaamheden of reparaties.


Bij het synchrone overnameproces worden meerdere generatoren parallel aangesloten om continu stroom te leveren.

Deze generatoren zijn gesynchroniseerd met de frequentie- en spanningsparameters van het hoofdnet om een ​​soepele overgang te garanderen bij het overbrengen van belasting van de ene bron naar de andere.

Door de synchronisatie te behouden, fungeren de aangesloten generatoren als één samenhangende eenheid, waardoor storingen worden voorkomen die gevoelige apparatuur kunnen beïnvloeden of essentiële activiteiten kunnen onderbreken.

Tijdens een stroomstoring of gepland onderhoud detecteert het synchrone overnamesysteem automatisch het verlies van netstroom en initieert het opstarten van de generator.

Het systeem synchroniseert vervolgens elke generator zodat deze overeenkomt met de elektrische kenmerken van het elektriciteitsnet voordat de belasting naadloos wordt overgedragen.

De kosten ?  

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan deze manier van dienstverlening maar vaak zijn deze kosten aanzienlijk lager dan de up en down tijd van u organisatie 
of is er spraken van een situatie waarbij het niet wenselijk is of zelfs niet mogelijk is dat er een onderbreking gaat aan komen  in de energie levering voor korte of langer periode
( gepland netonderhoud ) denk hierbij aan  internet/netwerk verbindingen bedrijfs procesen of een groot economisch belang.

Natuurlijk maken wij vooruit een vrijblijvend voorstel met duidelijke afspraken en kosten overzicht.

Voor informatie, een vrijblijvende offerte of advies is er tussen 09.00 uur tot 18.00 uur altijd een medewerker bereikbaar.
 

U kunt ook contact opnemen met ons via ons contactformulier of rechtstreeks

Vraag een offerte aan